ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
γάλα όνου γεύεσαι και υγιής πορεύεσαι

Πλούσια διατροφική αξία!

Σύμφωνα με έρευνες, το γάλα γαϊδούρας θεωρείται ότι προσομοιάζει καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο προϊόν το ανθρώπινο γάλα. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι το γάλα γαϊδουριού θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως εναλλακτική λύση για το αγελαδινό γάλα και τα παιδιά με αλλεργικές αντιδράσεις στις πρωτεΐνες αυτού.

Περιέχει βιταμίνες A, B, C, D, E. Η βιταμίνη C είναι 60 φορές περισσότερη από το αγελαδινό γάλα. Η αυξημένη λακτόζη βοηθά τον οργανισμό σε μεγαλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου, σημαντικό για την οστική πυκνότητά του. Η λακτόζη και η λακτουλόζη είναι τα γνωστά προβιοτικά που συμβάλλουν στην διατήρηση της φυσιολογικής χλωρίδας του εντέρου.

Περιέχει λυσοζύμη (ένζυμο με αντιμικροβιακή δράση), λιπαρά οξέα που βοηθούν στην απορρόφηση των βιταμινών και Ω3 απαραίτητα στην πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων, στη ρύθμιση της χοληστερόλης και στη θεραπεία της αθηροσκλήρυνσης.

Επιδρά με άριστα αποτελέσματα στο ανοσοποιητικό, πεπτικό και ηπατικό σύστημα, στις καρδιαγγειακές παθήσεις, στο άσθμα, στο έλκος στομάχου, κράμπες, αλλεργίες, οστική πυκνότητα, δερματολογικές παθήσεις (εκζέματα, ακμή, ψωρίαση, ξηροδερμία, ευαίσθητα δέρματα), επούλωση πληγών.

Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, νάτριο, σίδηρο, ψευδάργυρο και είναι χαμηλό σε λιπαρά και καζεΐνη. Αποτελεί λύση μοναδική σε άτομα με δυσανεξία στο αγελαδινό γάλα.

Σύνθεση του γαϊδουρινού, του ανθρώπινου και του αγελαδινού γάλακτος, (g/100g)
Σύνθεση Γαϊδουρινού Ανθρώπινου Αγελαδινού
pH 7,0 - 7,2 7,0 - 7,5 6,6 - 6,8
Πρωτεΐνη g / 100g 1,5 – 1,8 0,9 - 1,7 3,1 - 3,8
Λίπος g / 100g 0,3 - 1,8 3,5 - 4,0 3,5 - 3,9
Λακτόζη g / 100g 5,8 – 7,4 6,3 - 7,0 4,4 - 4,9
Συνολικά στερεά (TS) g / 100 g 8,8 - 11,07 11,07 – 12,09 12,5 - 13,0
Η καζεΐνη του αζώτου (ΣΟ) g / 100 g 0,64 - 1,03 0,32 - 0,42 2,46 - 2,80
Πρωτεΐνη ορού γάλακτος g / 100 g 0,49 - 0,80 0,68 - 0,83 0,55 - 0,70
NPN g / 100 g 0,18 - 0,41 0,26 - 0,32 0,1 - 0,19


Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες και αναλύσεις είναι σχετικά φτωχό σε ολικά στερεά και πρωτεΐνες ενώ έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λακτόζη. Είναι ιδανικό υποκατάστατο του μητρικού γάλακτος για βρέφη και απαραίτητο σε περιπτώσεις εξάντλησης, αδυναμίας, υποσιτισμού, κόπωσης, σε εγκύους, αθλητές, γυναίκες και άντρες με οστεοπόρωση , σε κάθε είδους βήχα, κοκκύτη, πόνους αρθρώσεων, για όσους ακολουθούν φυσική και υγιεινή διατροφή και ως προληπτικό μέτρο σε παθήσεις ενηλίκων.Το γάλα της γαϊδούρας λόγω υψηλής περιεκτικότητας στα κηραμίδια και φωσφολιπίδια που περιέχει , διαθέτει ιδιότητες αντιγήρανσης, βαθιάς θρέψης και ενυδάτωσης της επιδερμίδας και γι’ αυτό χρησιμοποιείται ευρύτατα στην κοσμετολογία για παρασκευή κρεμών και σαπουνιών. Τα μεταλλικά άλατα που περιέχει βοηθούν το δέρμα να καθαρίζεται αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα με στόχο τη δημιουργία νέων ζωντανών κυττάρων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνονται αισθητά οι ρυτίδες και να διατηρείται η νεότητα και η λάμψη της επιδερμίδας. Τα αμινοξέα που περιέχει συμμετέχουν στη σύνθεση του κολλαγόνου, της ελαστίνης και της κερατίνης.


Περιεκτικότητα Γάλακτος Όνου Οφέλη για τον οργανισμό
Βιταμίνες A, B, C, D, E Η βιταμίνη C είναι έως και 60 φορές περισσότερη από το αγελαδινό γάλα. Ρυθμίζουν το μεταβολισμό και βοηθούν τον οργανισμό να μετατρέψει τα λίπη και τους υδατάνθρακες σε ενέργεια.
Λυσοζύμη Ένζυμο με αντιμικροβιακή δράση.
Λακτόζη Η αυξημένη λακτόζη βοηθά τον οργανισμό σε μεγαλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου.
Λιπαρά οξέα Βοηθούν στην απορρόφηση των βιταμινών.
Ω3 Απαραίτητα στην πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων, στη ρύθμιση της χοληστερόλης και στη θεραπεία της αθηροσκλήρυνσης.
Ασβέστιο(Ca) Συμμετέχει στην οικοδόμηση της οστέινης μάζας και προλαμβάνει την οστεοπόρωση. Συντελεί στην υγεία των δοντιών και των οστών και σε συνδυασμό με το μαγνήσιο, στη σωστή λειτουργία της καρδιάς.
Μαγνήσιο(Mg) Το Μαγνήσιο είναι ένα ακόμα βασικό στοιχείο για την ομαλή λειτουργία της καρδιάς, των νεύρων, των μυών και των οστών.
Φώσφορος(P) Είναι απαραίτητος για τη σωστή ανάπτυξη των οστών και την ομαλή λειτουργία της καρδιάς, των νεφρών και του νευρικού συστήματος.
Νάτριο(Na) Το νάτριο σχετίζεται με τη μυϊκή σύσπαση και τη λειτουργία του μυϊκού συστήματος.
Σίδηρος(Fe) Βοηθά στην ανάπτυξη, αυξάνει την αντίσταση στις ασθένειες και προλαβαίνει την κόπωση.
Ψευδάργυρο(Zn) Το κυριότερο μέταλλο κατά της ακμής. Βοήθα στην γρήγορη επούλωση των τραυμάτων, ενισχύει τις αισθήσεις της γεύσης και της όσφρησης. Επίσης χρήσιμος για τα νύχια, τα δόντια, το ήπαρ, στην παραγωγή ινσουλίνης και τα μαλλιά. Βοηθά στη θεραπεία των πληγών και στην αντιμετώπιση των ιών και ιδιαίτερα της γρίπης.
Κηραμίδια & Φωσφολιπίδια Διαθέτουν ιδιότητες αντιγήρανσης, βαθιάς θρέψης και ενυδάτωσης της επιδερμίδας.
Μεταλλικά άλατα Βοηθούν το δέρμα να καθαρίζεται αναιρώντας τα νεκρά κύτταρα με στόχο τη δημιουργία νέων ζωντανών κυττάρων.
Αμινοξέα Συμμετέχουν στη σύνθεση του κολλαγόνου, της ελαστίνης και της κερατίνης.