ΠΑΡΑΓΩΓΗ
γάλα όνου γεύεσαι και υγιής πορεύεσαι

Καθημερινή φροντίδα και παρακολούθηση

ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Τα ζώα μας εκτρέφονται στον Αυλώνα Αττικής, στους πρόποδες της Πάρνηθας, σε φάρμα έκτασης 6 στρεμμάτων που περιλαμβάνει 10 στάβλους κλειστούς, ξεχωριστούς για εγκύους, ενήλικα ζώα, μητέρες με πουλάρια καθώς και αναρρωτήριο. Βοσκούν σε κατάλληλα περιφραγμένο χώρο μέσα στη φάρμα.

Ακόμα σιτίζονται στους στάβλους ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες με σιτηρέσιο που έχει προτείνει ο ειδικός κτηνίατρος για ιπποειδή, ο οποίος τα παρακολουθεί τακτικά για προληπτικούς λόγους. Γίνονται τακτικοί μικροβιολογικοί και ιατρικοί έλεγχοι τόσο στα ζώα όσο και στο παραγόμενο γάλα από ειδικό ερευνητικό κέντρο (Εργαστήριο Γαλακτοκομίας).

Τα θηλυκά εγκυμονούν για 1 έτος και γεννούν 1 μικρό. Για 2 μήνες μετά τη γέννα το γάλα της μητέρας διοχετεύεται αποκλειστικά και μόνο στο μικρό. Μετά τους 2 μήνες αρχίζει το άρμεγμα για την παραγωγή μας. Το παραγόμενο γάλα είναι 1 - 1,2 λίτρα ημερησίως από κάθε ζώο δηλαδή πολύ λιγότερο από κάθε άλλο γαλακτοφόρο παραγωγικό ζώο. Τα ζώα αρμέγονται σε ειδικό αρμεκτήριο με ειδική διαδικασία, χειρωνακτικά και μόνον.

Το γάλα παστεριώνεται, εμφιαλώνεται σε μπουκαλάκια των 250ml και διατίθεται σε δύο μορφές. Το «Φρέσκο Παστεριωμένο Γάλα Γαϊδούρας» το οποίο διατηρείται στη συντήρηση του ψυγείου και καταναλώνεται εντός 5 ημερών και το «Κατεψυγμένο Παστεριωμένο Γάλα Γαϊδούρας», το οποίο διατηρείται στην κατάψυξη στους -18 °C έως 2 χρόνια, αποψύχεται στη συντήρηση του ψυγείου και καταναλώνεται εντός 5 ημερών από την απόψυξη.